Erhverv

Først var det jysk, nu får ikeas medarbejdere også julebonus

IKEA vil gerne takke medarbejdere, der bidrager til og udvikler sig gennem flere år hos virksomheden. Derfor modtager alle IKEA ansatte med mere end fem års anciennitet nu en belønning for deres loyalitet og indsats. På globalt plan bliver der i år fordelt ca. 714,4 mio kr. til medarbejdernes pensionsopsparinger igennem loyalitetsprogrammet Tack!

IKEAs loyale medarbejderes daglige indsats har en stor andel i møbelvirksomhedens succes. Derfor belønner IKEA sine engagerede medarbejdere igennem loyalitetsprogrammet Tack!, hvor ansatte, der kan fejre fem eller flere års jubilæum i IKEA, får en ekstra indbetaling som supplement til de eksisterende pensionsordninger. I år er den ekstra indbetaling på 11.717 kr. for fuldtidsansatte i IKEA Danmark.

– Vi vil gerne sige tak til de mange loyale medarbejdere, der hver dag er med til at gøre IKEA bedre. Vi ønsker, at vores ansatte har lyst til at være hos os i mange år, og bestræber os på at tilbyde gode udviklings- og karrieremuligheder for alle på tværs af hele organisationen. Med Tack! kan vi give et skulderklap til de medarbejdere, der bliver og udvikler sig sammen med IKEA igennem deres arbejdsliv, siger Teresia Palm, HR-Chef i IKEA Danmark.

Fair fordeling

Alle medarbejdere i IKEA er omfattet af Tack! efter de samme fair og enkle principper. Loyalitetsprogrammet er inspireret af grundlæggeren Ingvar Kamprads ønske om, at ”Hver medarbejdere, efter nogle få års ansættelse, vil få en form for belønning. Det skal være det samme for alle medarbejdere, uanset stilling.”

Den ekstra loyalitetsindbetaling er derfor ens for alle fuldtidsansatte uagtet afdeling, stilling og lønniveau. Deltidsansatte tildeles et beløb, der udregnes på baggrund af antal arbejdstimer.

Siden Tack! blev introduceret for fire år siden, er mere end 3,8 mia. kr. blevet afsat til loyalitetsprogrammet. Den globale finansiering er delt mellem IKEA landene på baggrund af hvert lands andel af IKEA Groups samlede udgifter til løn. Herefter fastsættes størrelsen på den enkeltes indbetaling ved at dele finansieringen med antal IKEA medarbejdere i landet. Det er en forudsætning, at IKEA Group når sine målsætninger, for at programmet kan finansieres.

Tags
Vis mere

redaktion

Redaktionen på DagligPressen består af flere personer, men som er dedikeret til at levere de bedste nyheder til dig hver dag - Send meget gerne tips ind til os hvis du har noget på hjertet du mener kan have interesse for DagligPressens læsere.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Or

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close