Livsstil

Det udsætter du din krop for når du drikker light sodavand

Er du en af de typer som har skiftet sukkerholdig sodavand ud med light så bør du læse denne artikel

Mange skifter til light eller nul kalorie sodavand for at undgå de tomme kalorier som typisk følger med den store mængde af sukker normal sodavand indeholder, men forskere ved University of Iowa har i en undersøgelse advaret mod denne praksis. Light sodavand kan være decideret farlig.

Vi kender det allesammen, vi står i supermarkedet og ser produkter som koster en smule mere men lover at der er mindre eller ingen sukker i produkterne. En praksis vi allesammen nemt falder for så vi undgår en masse tomme kalorier.

Selvom vi meget gerne vil undgå sukker skal vi dog spørger os selv om hvad de så putter i for at søde produkterne. Ofte er det nemlig sødestoffet aspartam som erstattes med sukkeret. Sødemidlet er 200 gange sødere end sukker og indeholder ingen kalorier. Det lyder selvfølgelig alt sammen meget godt men studiet som forskerne i Iowa foretog på over 60.000 personer over en 10 årig periode viste at gruppen som drak 2 liter light sodavand om dagen havde 30% større risiko for hjerte-kar sygdomme, 50% større chance for at dø af et hjerteanfald og en øget chance for psykiske lidelser som depression, angst mv..

 

Aspartam er ganske lovligt i Danmark og bruges i mange produkter. Spørgsmålet om vi skal frygte Aspartam når danske og internationale myndigheder afviser at der er noget farligt i at bruge sødemidlet i de tilladte mænger.

Mange stoffer som vi tidligere har troet var ganske ufarlige har senere vidst at være meget sundhedsskadelige.

Del gerne denne artikel med venner og familie som drikker en tand for meget light sodavand.

Tags
Vis mere

redaktion

Redaktionen på DagligPressen består af flere personer, men som er dedikeret til at levere de bedste nyheder til dig hver dag - Send meget gerne tips ind til os hvis du har noget på hjertet du mener kan have interesse for DagligPressens læsere.

Skriv et svar

Or

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close