Politik

Brugte snapchat som lokkemiddel til kommunevalget

Det er altid en udfordring at trække det unge segment til valgstederne. I Sønderborg forsøgte de sig med en række forskellige initiativer, blandt andet et specialdesignet Snapchat-filter. Summen af de forskellige tiltag resulterede i en vækst i unge valgdeltagere på 1,4 %-point.

En af de kommuner, der ved kommunalvalget i år, gjorde en ekstra indsats for at drage de unge vælgere til stemmeurnerne, var årets ungdomskommune anno 2017, Sønderborg Kommune.

Et af de initiativer, der skulle lokke de unge til stemmeboksene, var et specialdesignet Snapchat-filter, som man kunne benytte sig af, hvis man befandt sig i nærheden af et af de 17 valgsteder.

Snapchat-filtret blev set af over 8000 Snapchat-brugereSnapchat-filtret viste sig at være et effektivt redskab til at eksponere valget. 400 Snapchat-brugere brugte filtret, og mere end 8000 Snapchat-brugere modtog et billede med filtret på, hvilket begejstrede Betina Wichmann Knudsen, der er valgansvarlig hos Sønderborg Kommune.

– Det er dejligt, at så mange har brugt filtret. Det understreger, at vi skal møde de unge på deres egne platforme. Så bliver det muligt at få dem med og gøre kommunalvalg til noget, de engagerer sig i og deler.

Ingen af de ansvarlige ønsker at tildele filtret hele æren for den øgede valgdeltagelse blandt unge på 1,4 %-point. De mener, at fremgangen er en sum af flere forskellige tiltag.

Snapchat er de unges medie

Sønderborg Kommune var pionerer, da de var den første kommune nogensinde, der fik designet et geofilter i forbindelse med et valg.

Spinnaker Nordic, et konsulenthus bestående af eksperter i online markedsføring, assisterede Sønderborg Kommune i processen, og Mads Haulund, der til dagligt er projektleder i virksomheden, forstår udmærket godt, hvorfor Sønderborg Kommune forsøgte at nå de unge via Snapchat.

– Snapchat er de unges medie. Langt størstedelen af brugerne på Snapchat er under 30 år, hvorfor det er en oplagt kanal, når man skal ramme de unge. Potentialet for bred eksponering er yderst stort med et geofilter, hvilket casen med Sønderborg Kommune er et ganske godt eksempel på. Der skulle kun 400 brugere til at sprede et budskab til over 8000 mennesker

Vis mere

redaktion

Redaktionen på DagligPressen består af flere personer, men som er dedikeret til at levere de bedste nyheder til dig hver dag - Send meget gerne tips ind til os hvis du har noget på hjertet du mener kan have interesse for DagligPressens læsere.

Relaterede artikler

Skriv et svar

Or

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close