Dagligpressen

Din frisør kan finde tegn på kraft

Hud- og især modermærkekræft kan have fatale konsekvenser, hvis det ikke opdages i tide, og når de første tegn på kræften opstår i hovedbunden, er den svær at opdage. Derfor har NEXTs frisøruddannelse indledt et samarbejde med læge på Herlev Hospital Magnus Obinah. Samarbejdet betyder, at et forløb omkring hudkræft er en blevet fast integreret del af uddannelsen.

Kontaktede NEXT efter fortællinger fra patienter

Det er Magnus Obinah selv, der står for undervisningen, og det var også ham, der i 2017 tog kontakt til frisøruddannelsen.

”Efter at have hørt fra flere patienter, at det var deres frisør, der fandt den kræft, som skjulte sig i hovedbunden, tog jeg kontakt til frisøruddannelsen på NEXT for at høre om deres elever modtog undervisning i emnet. Da det viste sig, at dette ikke var tilfældet, tilbød jeg at lave et forløb med eleverne” siger Magnus Obinah.

På NEXT var man ikke sen til at tage imod Magnus Obinahs tilbud. Det betyder, at eleverne nu en gang i løbet af deres uddannelsesforløb bliver undervist i, hvad de skal være opmærksomme på i hovedbunden på deres kunder, og hvordan de skal reagere, hvis de støder på noget.

Uddannelsesleder Charlotte Ellis er glad for samarbejdet ”Da vi hørte om Magnus’ patienters historier, var vi ikke i tvivl om, at det var et vigtigt at få integreret i vores elevers uddannelse, og eleverne har taget godt imod undervisningen”, siger Charlotte Ellis.

Tilføj kommentar

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed