Dagligpressen

Flyvergrillen vært for flyentusiaster der gerne vil se den nye dreamliner

Norwegian dreamliner

I dag landede en Boeing 787 Dreamliner for første gang nogensinde i Københavns Lufthavn. Det er flyselskabet Norwegian, der har indsat flyet på ruten mellem København og Oslo i løbet af den næste uge.

I eftermiddag landede Norwegians første 787 Dreamliner i Københavns Lufthavn. Det er første gang nogensinde, at flytypen besøger Danmark. Norwegian har indsat flyet en gang dagligt mellem København og Oslo i løbet af den næste uge. Dreamlineren flyver i øjeblikket rundt i hele Norwegians europæiske rutenet, inden flyet skal indsættes på selskabets langdistanceruter til New York og Bangkok senere i august.

Dreamliner-landingen var noget af et tilløbsstykke og flyspottere og entusiaster var mødt talstærkt op på Flyvergrillen ved Københavns Lufthavn for at se Boeings nyeste tilføjelse til flyfamilien. Norwegian har i alt bestilt otte 787 Dreamliner, der kaldes verdens mest moderne passagerfly. Fra 29. november sættes Dreamlineren ind i fast trafik fra Københavns Lufthavn, når Norwegian starter sin første direkte langdistancerute til Fort Lauderdale i Florida.

”Det er en meget speciel dag og en milepæl i Norwegians historie. Vi har glædet os utrolig meget til at modtage vores første Dreamliner og er glade for, at vi nu for første gang kan præsentere flytypen i Danmark. Vi ser frem til, at vi i løbet af den næste uge kan tilbyde danskerne at prøve det mest moderne passagerfly, der er i drift i dag,” siger Johan Bisgaard Larsen, Informationschef hos Norwegian.

Københavns Lufthavns ruteudviklingschef, Ole Wieth Christensen ser store muligheder i Boeings nye passagerfly:

”787 Dreamliner er en topmoderne flytype, der passer utrolig godt til en lufthavn af vores størrelse. Så vi ser frem til, at Norwegian til november er klar med direkte flyvninger fra København til Fort Lauderdale, der ligger blot 45 minutters kørsel fra Miami,”  siger Ole Wieth Christensen

Ved ankomsten til Københavns Lufthavn fik flyet en traditionel hilsen inden for branchen, da lufthavnens brandbiler lavede en bro af vand, som flyet kunne køre igennem på sin vej ind til gate C10. Herefter kunne de første danske passagerer gå om bord på flyet efter at have fået lidt godt til ganen for at fejre den særlige dag, og så kunne Dreamlineren igen lette og sætte kursen mod Oslo.

Tilføj kommentar

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed