Dagligpressen

George Clooney tilbage på skærmen

Se traileren her

George Clooney vender tilbage til serie-formatet i Catch-22, som får dansk premiere på C More i maj 2019. Rollelisten tæller desuden Hugh Laurie, Kyle Chandler og Christopher Abbott.

Det er første gang, at George Clooney medvirker i en serie siden sit gennembrud i Skadestuen i 90’erne. Den amerikanske Hollywood-stjerne er producent, instruktør og spiller også rollen som den paradefikserede løjtnant Scheisskopf i Catch-22.

– Catch-22 har det hele. Den er produceret i bedste Hollywood-stil, har flere gode skuespillere og så er fortællestilen både humoristisk og alvorlig på samme tid. Så den glæder vi os virkelig til at præsentere for vores kunder, siger Johnny Jensen, der er Film- og serieredaktør hos C More.

Serien er baseret på Joseph Hellers satiriske krigsroman (Punkt 22) fra 1961 og tager seerne med til tiden under 2. Verdenskrig.

Catch-22 handler om piloten John Yossarian, en antihelt spillet af Christopher Abbott (Girls, The Sinner), der er frustreret og fortvivlet over, at tusindvis af mennesker han slet ikke kender, forsøger at dræbe ham. Ja, selv det amerikanske luftvåben synes at gøre sit for at mindske hans chancer for overlevelse ved konstant at øge antallet af missioner, som piloterne skal gennemføre for at fuldføre deres tjeneste.

Yossarian forsøger at blive erklæret sindssyg for at slippe væk fra hæren og krigen, men kommer i konflikt med den absurde bureaukratiske regel ”Catch-22”. Den siger, at man på den ene side rigtig nok kan betragtes som sindssyg, hvis man flyver det ene farlige bombetogt efter det andet. Men på den anden side kræver det et rask sind at bekymre sig om sin egen sikkerhed og bede om fritagelse fra tjeneste. Dermed er Yossarian fanget i et dilemma uden løsning – en såkaldt ”Catch 22”.

Catch-22 blev filmatiseret i 1970 af Mike Nichols med blandt andre Jon Voight, Orson Welles og Art Garfunkel på rollelisten. 

I den nye serieudgave medvirker flere kendte skuespillere, som Kyle Chandler (Bloodline, Friday Night Lights og The Wolf of Wall Street), der spiller rollen som oberst Cathcart. En ambitiøs, men også uintelligent oberst, der ønsker at blive general og derfor forsøger at imponere sine overordnede ved frivilligt at sende sin eskadrille ud på den ene farlige mission efter den anden.

Hugh Laurie (The Night Manager, House) spiller rollen som Major de Coverley. Respekteret, men også frygtet af sine mænd, selvom han ikke laver andet end at kaste med hestesko, høre jazz, mixe martinier og leje lejligheder til officererne i de byer, som amerikanerne befrier.

Rollelisten rummer desuden navne som Giancarlo Giannini (Quantum of Solace og Casino Royale) og Julie Ann Emery (Preacher og Better Call Saul).

Catch-22 består af seks afsnit af en times varighed og er produceret af Paramount Television og Anonymous Content, George Clooney og Grant Heslov. Serien får premiere i maj på C More.

Tilføj kommentar

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed