Dagligpressen

Tysk familiedynasti køber danske Brunata

Tyskejede Minol ejet af familien Lehmann, har købt den 100 år gamle danske cleantech virksomhed Brunata, for over en halv milliard danske kroner. Med transaktionsomkostninger ender prisen på godt 600 millioner danske kroner. Den nye ejer kommer med en solid økonomisk ballast, og en international omsætning på 2,4 mia. kr.

“Det er en fantastisk fornemmelse, at vi efter to et halvt års krævende salgsproces, har nået målet: vi har fundet den stærke økonomiske partner, som kan sætte turbo på vores strategi og fremtidsdrømme. Brunata er nu så veldrevet en virksomhed, at vi kan sælge den for over en halv milliard kroner, kun 3 år efter vi fik vanskeligheder, men lykkedes at komme succesfuldt ud på den anden side. Stor ros til bestyrelse, direktion og dygtige medarbejdere, som har formået at skabe en flot turn-around, og gøre os så attraktive at vi har oplevet en overvældende international interesse for at købe os”, siger bestyrelsesformand Eva Fischer Hansen, som har været med i hele salgsprocessen, og repræsenterer familien Fischer Hansen der siden 1990 har stået bag Brunata.

Det er to familievirksomheder som kender hinanden godt der nu smelter sammen. Minol solgte som licenstager Brunatas produkter mellem 1950 og 1990, og kendes stadig i Stuttgart området hvor man har hovedkvarter som Brunata-Minol. Nu er alliancen med Danmark genskabt.

“Det er en stor dag for os. Brunatas navn står for noget helt særligt for familien Lehmann. Vi bliver nu mere Brunata og mindre Minol, og styrker vores internationale position gennem dette opkøb. Mens vi er stærke på udvikling og produktion af målere, kender vi Brunata i Danmark som førende i udvikling af nye kundeløsninger. Gennem dette opkøb når vi ud til nye kunder med attraktive og innovative løsninger, og forskellige modeller for forbrugsregnskaber, som giver os større fleksibilitet, når vi skal skabe et større europæisk marked,” fortæller topchef for koncernen CEO Alexander Lehmann fra hovedkontoret i Stuttgart.

For bestyrelsesformand Eva Fischer Hansen er der ikke tvivl om at Brunata vinder på at få nye ejere.

“Minol er en velfungerende og sund virksomhed, som virkelig kan løfte vore udviklingsprojekter, og sætte turbo på implementering af vore nyskabende kundeløsninger. Vi ser ens på tingene, og vi fandt hurtigt en fælles forståelse af fremtiden. Det giver stor ro at overlade Brunata til Minol for både min far og vi fire søskende.”

Den nye ejer beholder navnet Brunata og Brunatas ledergruppe med CEO Keld Forchhammer i spidsen fortsætter, når Minol overtager virksomheden i september.

Tilføj kommentar

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed