Dagligpressen

3 unge anholdt i sag om kreditkort svindel

kreditkort

Københavns Politi har tirsdag anholdt tre unge mellem 16 og 17 år for databedrageri for mere end 300.000 kroner. Anholdelserne sker efter kort tids efterforskning og som følge af et samarbejde med det nyoprettede Landsdækkende Center for IT-relateret Økonomisk Kriminalitet (LCIK).

Blot en uge efter at have modtaget sagen kunne Københavns Politis Afdeling for Økonomisk Kriminalitet tirsdag anholde tre drenge i alderen 16 til 17 år for databedrageri for mere end 300.000 kroner. De tre er mistænkt for at have indkøbt 268 sæt Airpods fra Apple over internettet ved at oprette kreditaftaler i andres navne. De sigtes nu for databedrageri.

”De tre personer har bestilt en stor mængde varer på internettet, som de har betalt for med andres kreditkort på en måde, så ofrene ikke med det samme opdager databedrageriet. LCIK har lavet det indledende efterforskningsarbejde efter at have modtaget en række anmeldelser. De har så kunnet se et mønster mellem sagerne. Herefter er de sendt videre til os i Københavns Politi, og vi har derfor kunnet skride til den hurtige anholdelse,” siger leder af Afdelingen for Økonomisk Kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Peter Reisz.

LCIK åbnede den 3. december og er dansk politis primære indgang for sager inden for it-relateret økonomisk kriminalitet. Centret vil fremover modtage anmeldelserne af disse særlige sager, der ofte går på tværs af politikredse, og vil stå for den indledende efterforskning, inden sagerne vil blive forankret i en af Danmarks 12 politikredse.

I LCIK er man glad for det gode samarbejde i sagen om databedrageri:

”Denne sag er et fint billede på, hvordan vi i samarbejde med landets politikredse kan rykke hurtigt og effektivt, når vi i LCIK først har set et mønster og forestået den indledende efterforskning, og den lokale politikreds så har viljen og muligheden til at overtage og rykke med det samme,” siger vicepolitiinspektør og leder af LCIK’s afdeling for indledende efterforskning, Torben Henriksen. 

Tilføj kommentar

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed