Dagligpressen

Flere bump og lavere hastighed i Rødovre

rødovre

Der kommer flere bump, cykelsluser og indsnævringer på villavejene i Rødovre, og samtidig bliver den generelle hastighed sat ned til 40 km/t. Det er de borgere, der bor tæt på, der selv har peget på de trafiktiltag, der giver størst tryghed.

”Det har været fantastisk at opleve, hvordan borgerne har engageret sig og bidraget med deres lokalkendskab til vejene og deres egne oplevelser af fart og tryghed i området. Det har været en stor hjælp for forvaltningen. Det er et fremragende eksempel på, hvordan vi kan skabe lokale trafikløsninger, som både giver mening for virkelighedens eksperter, der bor lige ved siden af, og for trafikeksperterne i forvaltningen”, siger formanden for Teknik- og Miljøudvalget Jan Kongebro.

Det er Kommunalbestyrelsen, der har taget beslutning om at nedsætte hastigheden til 40 km/t på villavejene og inviteret borgerne til at lave de konkrete tiltag, der skal nedsætte farten og skabe større tryghed. Borgerne har deltaget gennem fire workshops, som har omhandlet forskellige dele af kommunen. De indkomne forslag er efterfølgende blevet bearbejdet i følgegrupper med borgere, der bor tæt på.

Nu går kommunen i dialog med politiet om etablering af hastighedszonerne. Det forventes, at de nye trafiktiltag bliver etableret i andet halvår af 2019 efter et udbud.

Tilføj kommentar

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed