Dagligpressen

Vores drikkevand er ikke så rent som vi tror

I Danmark er vi stolte af vores drikkevand baseret på grundvand og simpel vandbehandling.

Forbrugerønsker om at få blødgjort drikkevandet og behov for i nogle situationer at rense vandet for pesticider og næringsstoffer presser sig på.

– Vi ser problemer med chloradizon og nitrat i drikkevandet og fra alle sider lyder det, at noget skal gøres. Hvis vi kan leve med videregående vandbehandling til blødgøring, kan videregående vandbehandling vel også være en løsning her? Teknologien er til stede og den er nænsom, men spørgsmålet er, om tiden er moden, siger Christian Rosen Balder, der er markedschef for Drikkevand hos Krüger.

Videregående vandbehandling kan også være i fremgang på andre områder. Krüger oplever flere og flere vandværker, der investerer i UV-anlæg for at opnå en større drikkevandssikkerhed.

Blødgøring efterspurgt

Der er stigende efterspørgsel efter at få blødgjort drikkevandet i de dele af landet, hvor det er meget kalkholdigt. I Brøndby har Krüger for nylig etableret et blødgøringsanlæg for HOFOR, der udbreder løsningen til alle vandværker, der forsyner hovedstadsområdet i de kommende år.

Krüger har derudover gennem mange år solgt blødgøringsanlæg til industrien, kedelanlæg, svømmehaller og restauranter og storkøkkener.

– Vi forhandler og servicerer massevis af blødgøringsanlæg. Eksempelvis sælger vi i Danmark ionbytningsanlæg, der er godkendt til drikkevand. Da ionbytningsanlæg er de letteste i drift og vedligehold, forventer vi, at den type anlæg vinder frem i Danmark.

Vi oplever en stor interesse for blødgøring i øjeblikket, slutter Christian Rosen Balder.

Tilføj kommentar

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed