Dagligpressen

Top 5 bedste strande i verden

Små sejlskibe har en stor fordel. De kan lægge til ved de smukkeste sandstrande på de mest naturskønne øer. Som gæst kommer du i nærkontakt med den storslåede natur og den åbne himmel, før du bader.

I år kan du komme til disse fem perler af drømmestrande med Star Clipper-skibene; Pink Beach i Indonesien, Ko Hong i Thailand, Syd Friars Bay på St. Kitts, Plage d’Arone på Korsika og Captain’s Best på Grenadinerne.

Lyserød sandstrand i Indonesien

Pink Beach, eller Pantai Merah på indonesisk, er, som navnet afslører, en strand med rosafarvet sand, én af kun syv i verden. Den ligger på Komodo Island og kan kaldes et af verdens naturlige vidundere. Farven kommer fra mikroskopiske, små dyr, som kaldes foraminiferer. De producerer et rødt pigment på koralrevene. Når de små fragmenter af røde koraler blandes med det hvide sand, dannes bløde, changerende nuancer af rosa.

På Pink Beach vil du nyde synet af en skiftende farvepalet, der rummer det friske, turkise hav, den klare, blå himmel, det grønne, tropiske landskab – og naturligvis det fascinerende, rosa sand i en fantastisk harmoni. Koralrevene er i god stand med mange fisketyper. Et perfekt sted at snorkle.

Blå lagune og grøn flora i Thailand

Koh Hong, eller Hong Island, er en billedskøn ø i det thailandske farvand, der ligger lige ud for kysten ved Krabi. Hong Island er en del af Than Bok Khorani Nationalpark og er kendt for sin smukke, blå lagune. Indgangen til lagunen er smal og beskeden, og vandet er helt krystalklart. Her er det oplagt at bade eller padle en tur.

Hele øen er naturskøn, med hvid sandstrand, og repræsenterer drømmen om paradis.

 

Hvid, endeløs strand i Caribien

South Friars Bay på St. Kitts i Caribien er en lang og særdeles udsøgt strand, der ligger på den sydlige ende af øen. Der er strandrestaurant, bar og pragtfulde muligheder for at bade, svømme og snorkle, slentre på kanten af stranden og havet eller bare koble helt af.

En farverig rom-cocktail i baren kan måske friste lidt ud på eftermiddagen?

Vandsportsstrande i Grenadinerne, Caribien

Captain’s Best-stranden ligger imponerende hen på en af øerne på Grenadinerne. Det er et fredfuldt, uberørt ørige, hvor Captain’s Best er den mest vidunderlige strand af dem alle. Her skal man bare nyde livet, tage en pause fra hverdagen, bade, svømme, sole sig og prøve en af Star Clippers’s mange vandsportsaktiviteter. Så bliver ferien ikke bedre.

Idyllisk naturstrand på Korsika, Middelhavet

Plage d’Arone på Korsika er en enestående, halvmåneformet strand, som ligger idyllisk, med overdækket terræn og bjergskråning i baggrunden. Her er du afsondret fra omverdenen, med strand, sol og lækre bademuligheder omkring dig. Plage d’Arone, med fint, blødt sand, omgivet af den vilde natur, er en middelhavsperle på vestkysten af Korsika.

Tilføj kommentar

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.

Most popular

Most discussed